luni, 27 iulie 2009

Etapa a 21-a...ultima etapa

Etapa a 21-a a Turului Frantei (ultima) a avut loc in 26 iulie, pe distanta de 164 de km, intre Montereau-Fault-Yonne si Paris Champs Elysees, fiind o etapa plata (cea mai plata!!!), fara catarari si cu un singur sprint, cel final pe Champs Elysees.
Etapa a fost castigata de catre britanicul Mark Cavendish de la Team Columbia-Highroad in 4h02'18'', fiind castigata la sprintul final si fiind a sasea etapa castigata de Cavendish in aceasta editie.
In urma rezultatelor din aceasta etapa (asa cum era si de asteptat), tricoul galben si castigator al celei de-a 96-a editii a Turului Frantei a revenit spaniolului Alberto Contador (castigator al Marii Bucle pentru a doua oara, prima data in anul 2007) de la Astana, cu un timp total de 85h48'35''.
Pe podiumul acestei editii a Turului s-au clasat luxemburghezul Andy Schleck de la Team Saxo Bank, la 4'11'' si americanul Lance Armstrong de la Astana, la 5'24'' (americanul revenind in Tur dupa o pauza de patru ani).
La sfarsitul acestui tur, celelalte tricouri au revenit astfel: tricoul alb (oferit celui mai bun ciclist sub 25 de ani) luxemburghezului Andy Schleck de la Team Saxo Bank, cu timpul total de 85h52'46'', tricoul alb cu buline rosii (oferit celui mai bun catarator) italianului Franco Pellizotti de la Liquigas, cu 210 puncte, iar cel verde norvegianului Thor Hushovd (cu o singura victorie de etapa) de la Cervelo Test Team, cu 280 de puncte, care l-a intrecut in acest clasament pe britanicul Mark Cavendish (270 de puncte), in ciuda celor sase victorii de etapa ale acestuia din urma.
In clasamentul pe echipe, pe primul loc a ramas ASTANA, cu timpul total de 256h02'58'' (adica timpul total al lui Alberto Contador, castigatorul Turului, Lance Armstrong, clasat al treilea, respectiv al germanului Andreas Kloden).
Aici puteti viziona un rezumat al etapei de final de Tur:
sau mai jos o serie de imagini surprinse pe parcursul acestei etape:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog frumos, indiferent daca v-a placut sau nu acest blog, sa lasati un comentariu!